• Topp_Tau

  • Topp_Traer

  • Topp_Bark

  • Topp_Lyng

 

Speiding er friluftsliv året rundt og opplevelser sammen med andre. Speiding er samarbeid om oppgaver, og speiding er vennskap som oppstår og utvikles underveis - også på tvers av landegrenser.

For speiding foregår over hele verden og er en internasjonal, ideell bevegelse med ca. 38 millioner medlemmer i mer enn 150 land. Speiding handler om å engasjere seg for andre enn seg selv, både for dem du har rundt deg og for mennesker du ikke kjenner.Det er ikke lett med få ord å fortelle hva speiding er. Du kan være speider nesten hele livet, og i løpet av speidertiden gjør du da naturligvis masse forskjellig. Men sentralt i all speiding står friluftsliv, vennskap, samarbeid og opplevelser.
Grunnene til å drive speiding er mange: Ha det gøy, være ute i naturen, være sammen med gode venner og få nye venner, utfordre seg selv, lære og oppleve noe nytt og spennende, reise på leir og mye mer. Men formålet med speiding er å utvikle selvstendighet og ansvarsbevissthet hos barn, unge og voksne.

......

Eventyrene er der ute!

For deg mellom 7-11 år
Synes du det er kjedelig å være inne? Vil du heller være ute og leke? Da burde du bli med i speideren. Speidere synes også det er kjedelig å være inne. Eventyrene og alt det morsomme er jo ute!
Speidere mellom syv og elleve år er med i småspeideren. Småspeidere er mye ute, leker og drar på turer, men er også inne når aktiviteten krever det. Småspeiderne møtes en kveld i uka og drar gjerne på tur flere ganger i året. Mange småspeidere synes turene er det beste ved å være speider. En hel helg uten foreldre og sammen med mange venner, enten ute i skogen eller på ei hytte, er en stor opplevelse for småspeidere!
Har du lyst til å leke og stadig finne på nye sprell bør du bli med i småspeideren. Er du i tillegg glad i å være ute og synes det er stas å reise på tur kommer du til å stortrives!
For deg mellom 11-16 år
Synes du det er kjedelig å være inne? Du vil heller være ute og oppleve eventyrene? Da burde du bli med i speideren. Speidere synes også det er kjedelig å være inne. Eventyrene og alt det morsomme er jo ute!

Speidere mellom 11 og 16 år er medlemmer i troppen. Troppen består av flere mindre grupper av barn, patruljer, hvor medlemmene styrer seg selv. En patrulje består av tre til ti medlemmer. Speiderne møtes en kveld i uka og drar ofte på turer i helgene. På møtene og turene arbeider patruljene med prosjekter og med ulike aktiviteter knyttet til programmet i Norges speiderforbund. Gjennom dette arbeidet får speiderne stadig nye utfordringer og lærer mange morsomme og nyttige ting. Patruljene har delvis ansvar for å legge opp sitt program, men får også veiledning fra voksne ledere.

I tillegg til å være aktive i lokalmiljøet kan speidere i troppen delta på større arrangementer, for eksempel på kretskonkurransen, hvor patruljene i troppen konkurrerer mot patruljer fra andre tropper i praktiske og teoretiske ferdigheter. Kreativitet og lagånd teller selvfølgelig også her! De beste patruljene kvalifiserer seg til NM i speiding.

Hvert fjerde år arrangeres det også landsleir som alle over 11 år kan delta på. I en uke bor speiderne i telt sammen med tusenvis av andre speidere og opplever mye nytt. Hvert fjerde år arrangeres det også kretsleir i Oslospeiderne. Alle speiderne i Oslo - mange gode venner.

I tillegg til de nasjonale arrangementene drar vi noen ganger på leir i utlandet. Disse leirene blir ofte noen dager lenger enn en uke og opplevelsen er ubetalelig.
Å delta på en speiderleir er virkelig en opplevelse for livet!
Har du lyst til å oppleve mye nytt og gøy sammen med gode venner bør du bli med i speideren. Er du i tillegg glad i å være ute og synes det er stas å dra på tur kommer du til å stortrives!
For deg over 16 år
Synes du det er kjedelig å være inne? Du vil heller være ute, sprenge noen grenser og føle eventyrene på kroppen? Da burde du bli med i Roverlaget KaBa!

Speidere over 16 år er enten rovere eller ledere eller begge deler. Roverne er med i et roverlag, roverlaget Kaba. Roverlaget har møter hver fjortende dag. Roverne er en kreativ gjeng som gjør mye kult. Speidere over 16 år er godt rustet til å takle spennende utfordringer og rovere drar gjerne på breturer, lengre kanoturer, og prøver seg på rafting og klatring og en og annen sosial utenlandstur :-) 

Hvert år arrangeres det to store nasjonale arrangementer for roverne, Roverstevnet og rover-femkampen. Begge disse arrangementene samler flere hundre rovere fra hele landet. Det arrangeres også egne roverleire. Mer sosialt enn dette blir det ikke!

Har du lyst til å teste nye grenser, lære ledelse i praksis og være med i et godt og kreativt miljø bør du bli rover eller leder i Speideren. Er du i tillegg glad i å være ute og synes det er fint å dra på tur sammen med andre i innland og utland kommer du til å stortrives!